Καμονάχος

Ενέργεια

Α)ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – NET METERING – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το 2010  με την μελέτη και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων (διασυνδεδεμένων, αυτόνομων φωτοβολταϊκών και net metering). Αντιμετωπίζοντας κάθε έργο με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό το αποτέλεσμα είναι   η βέλτιστη οικονομοτεχνική λύση και το μέγιστο δυνατό όφελος από την ηλιακή ενέργεια. Γνωρίζοντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και τις τεχνολογικές εξελίξεις  είναι σε θέση να προτείνει στον πελάτη τη λύση που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του είτε για ένα νέο έργο είτε για συντήρηση ή αναβάθμιση ενός υπάρχοντος φωτοβολταικού σταθμού.

 

Β)ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Η διαδικασία φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και οι διαθέσιμες τεχνολογίες έχουν πρωταρχική σημασία για τη διάδοση και την ανεμπόδιστη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι τα δίκτυα διανομής και οι πηγές ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα καλύπτουν σχεδόν κάθε περιοχή, από τις πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις, έως τα απομακρυσμένα νησιά και περιοχές της υπαίθρου, ενώ η τεχνολογική εξέλιξη έχει καταστήσει τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μια προσιτή και εξαιρετικά απλή και εύκολη διαδικασία, εφόσον έχουν εγκατασταθεί οι σχετικές υποδομές.

Για την επαναφόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν καθιερωθεί διεθνώς διάφορα πρότυπα και τρόποι, οι οποίοι, αναλόγως των αναγκών των χρηστών και των δυνατοτήτων ηλεκτροδότησης κάθε σημείου φόρτισης, προφέρουν διαφορετική ποιότητα, ταχύτητα και δυνατότητες φόρτισης.  Οι πλέον διαδεδομένοι σήμερα τρόποι επαναφόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι οι ακόλουθοι:

1.Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι από μια πρίζα τύπου σούκο

  1. Οικιακή φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου με συσκευή φόρτισης Μode 3
  2. Ημιταχεία φόρτιση σε σταθμούς εναλλασσόμενου ρεύματος
  3. Ταχυφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σταθμούς συνεχούς ρεύματος

Η εταιρεία μας έχει τα τελευταία χρόνια υλοποιήσει αρκετά project εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών και είναι σε θέση να προτείνει την βέλτιστη λύση για τον κάθε πελάτη .

Γ)ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Τα κτίρια αποτελούν ένα μεγάλο ενεργειακό καταναλωτή, που ταυτοχρόνως διαθέτει υψηλό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας. Με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και οικονομικά αποτελεσματικών τεχνολογιών, είναι δυνατή η επίτευξη σημαντικής βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, ως και μηδενικής, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη.

 

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σε ένα κτίριο, καταναλώνεται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του για θέρμανση και ψύξη. Με τον όρο Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου (πολυκατοικίας, μονοκατοικίας ή διαμερίσματος) εννοούμε τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε, ώστε να θωρακίσουμε ένα κτίριο έναντι των απωλειών που έχει και να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ενεργοβόρο, ελαχιστοποιώντας την ετήσια αναγκαία δαπάνη.

 

Η σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων, ευνοεί αυτές τις επεμβάσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», το οποίο επιχορηγεί τους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του. Ένα κτίριο που δεν είναι σωστά μονωμένο, έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για ψύξη και για θέρμανση από ένα κτίριο που είναι σωστά μονωμένο, τα κουφώματά του είναι με θερμοδιακοπή, οι υαλοπίνακές του είναι ενεργειακοί, έχει μια πλήρη θερμομόνωση στην ταράτσα του και υπάρχει ένας καινούριας τεχνολογίας καυστήρας-λέβητας ή ακόμη και εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης, όπως είναι το ενεργειακό τζάκι, οι αντλίες θερμότητας, η σόμπα πέλετ, το αέριο, το ηλεκτρικό καλοριφέρ, κλπ.

 

Πριν προχωρήσουμε στην ενεργειακή αναβάθμιση, πρέπει να μελετηθεί το είδος της επέμβασης που θα πραγματοποιηθεί. Στην πράξη είναι προτιμότερο να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι απώλειες του σπιτιού και έπειτα να αναβαθμιστεί το σύστημα θέρμανσης και ψύξης.

 

Τα στάδια μιας ενεργειακής αναβάθμισης που πρέπει να ακολουθηθούν για να είναι αποδοτικότερη η επένδυση είναι:

  • Αποτύπωση κτιρίου που πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά (Μέτρηση θερμικών απωλειών)

  • Ενεργειακή μελέτη του κτιρίου και υπολογισμός ενεργειακών καταναλώσεων

  • Παρουσίαση των ενεργειακών επεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν

  • Κοστολόγηση των ενεργειακών επεμβάσεων

  • Υπολογισμός της καλύτερης δυνατής απόδοσης για εξοικονόμιση

  • Υλοποίηση ενεργειακής αναβάθμισης